300 Oeigoeren hangt mogelijk doodstraf boven het hoofd

Oeigoeren wachtend..

Thailand heeft besloten om 300 Oeigoeren die recent uit China vluchtten niet naar Turkije te sturen, maar terug naar China. Dat betekent dat de 300 oeigoeren mogelijk de doodstraf krijgen of het slachtoffer van mensenhandel of de orgaanhandel te worden. Dat meldt het World Uyghur Congress op haar website.

Openbare vernedering

Eerder vroeg Turkije, Thailand om de Oeigoeren naar Turkije te sturen. China wil echter dat de tientallen Oeigoeren die in maart in Thailand werden aangetroffen naar China worden teruggezonden om ze te berechten.

De Oeigoeren uit Oost-Turkestan hebben dagenlang zonder water en eten onder moeilijke omstandigheden in de Thaise bossen geleefd. De groep, waarvan de meesten van hen vrouwen en kinderen, werden aanvankelijk getransporteerd door mensenhandelaren in Thailand, op weg naar Turkije via Maleisië. De Thaise politie trof ze aan in de bossen, dorstig en hongerig. Het is nog onduidelijk wat er met hun gaat gebeuren.

Massa moord Oeigoeren

Afgelopen 60 jaar 35 miljoen Oeigoeren vermoord
De toekomst ziet er somber uit voor de Oeigoeren in China. De Oeigoeren, moslims met een eigen cultuur en geloof en een eigen taal die lijkt op het Turks, hebben sinds de jaren 50 steeds meer Han-Chinezen hun onherbergzame, autonome provincie zien bevolken.

Om ze voorgoed weg te jagen uit China worden ze gediscrimineerd en massaal, maar in alle stilte uitgeroeid. Jaarlijks worden er duizenden Oeigoeren vermoord door de Chinese veiligheidstroepen. Vaak halen deze brute moordpartijen het nieuws niet, omdat China niet wilt dat de wereld op de hoogte is wat er allemaal in hun land gebeurd. Volgens Turkse politici, heeft China de afgelopen 60 jaar ruim 35 miljoen Oeigoeren uitgeroeid.

Hongerstakers Oost Turkestan

Discriminatie & inperking cultuur
De Oeigoeren strijden voor onafhankelijkheid van Xinjiang, ook wel Oost-Turkestan genoemd en die strijd wordt gevoed door de routinematige discriminatie, de inperking van hun cultuur en de economische beperkingen, die ervoor hebben gezorgd dat ze arm blijven, terwijl de Chinese economie groeit.

Protesten worden met veel geweld neergeslagen en mensen die protesteren worden dan ook in de Chinese media terroristen genoemd. Veel Oeigoeren, maar ook monniken die in het verleden hebben geprotesteerd tegen onderdrukking hebben hun moedige daad moeten bekopen met de doodstraf.

Zie hieronder schokkende beelden van een groepje chinezen die 2 Oeigoeren lynchen. 

The post 300 Oeigoeren hangt mogelijk doodstraf boven het hoofd appeared first on Lees Het Nu.

Lees Het Nu
Staat gaat meer 'kort' lenen in 2015
Staat gaat meer 'kort' lenen in 2015. Carel Grol en Cor de Horde. donderdag 11 december 2014, 17:00 update: donderdag 11 december 2014, 20:24 Niek Nahuis 'Agent' van Financiën Niek Nahuis. HH Bekijk hier de PDF. De Nederlandse Staat zet volgend …
Read more on Financieele Dagblad (Registratie)


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor