Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm: review en ervaringen.

Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm: review en ervaringen.

In deze blog lees je een review en ervaringen van de afslank receptenbijbel van Oscar Helm.

Wie is Oscar Helm?

Oscar Helm is een dieet psycholoog, voedingsdeskundige en afslankcoach. Hij heeft naar eigen zeggen inmiddels bijna 7000 mensen geholpen naar een gezondere leefstijl. Zijn belangrijkste drijfveer is dat hij vindt dat de voedingsindustrie niet eerlijk is over voedsel.

In de afslankreceptenbijbel wil hij laten zien dat gezond eten niet per se moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn.

Hij heeft zelf ook ervaringen met diëten en het bekende jojo-effect. Je begint enthousiast aan een dieet, maar het is moeilijk vol te houden en de afgevallen kilo’s vliegen er weer aan.

Met de afslank receptenbijbel wil hij er voor zorgen dat je op je gewenste gewicht blijft en niet meer terugvalt.

Zeer compleet

In het boek wordt duidelijk uitgelegd waarom bepaalde voedingsmiddelen wel of juist niet goed zijn. Ook ingewikkelde processen die zich afspelen in het menselijk lichaam worden zo uitgelegd dat iedereen ze kan begrijpen. Sowieso leest het boek makkelijk weg.

Daarnaast bevat het boek ook een dieetplan dat je zelf kunt opstellen.

Dit betekent dus dat jij jezelf regels oplegt, in plaats van dat iemand dat voor jou doet.

Het boek bevat dus veel meer dan de titel doet vermoeden. Het zijn niet alleen maar recepten.

Ook in de recepten zelf is het boek erg compleet. Of je nu vegetariër bent, wel of geen koolhydraten wil, of bepaalde dingen niet lekker vindt, in de Afslank Receptenbijbel staan zo veel recepten, dat er altijd wel wat tussen zit dat aan je eisen voldoet.

Er staan ontbijt, lunch en diner gerechten in, en daarnaast ook verschillende tussendoortjes, toetjes en snacks.

Makkelijker dan andere diëten

Bij andere diëten moet je vaak specifieke producten inslaan die niet in de supermarkt te krijgen zijn. Dat is bij de recepten van Oscar Helm niet het geval.

De recepten in de afslank receptenbijbel zijn zo samengesteld dat ze je lichaam voorzien van alle belangrijke voedingsstoffen die het nodig heeft. Hierdoor krijg je geen tekorten. Je kunt op deze manier minder gaan eten, terwijl je juist meer energie hebt en minder honger.

Het is dus niet een dieet waarbij je jezelf compleet uithongert en later weer terugvalt.

In de afslankreceptenbijbel staat ook een lijst met allerlei schuilnamen voor suiker, waardoor je in de winkel goed herkent waar deze sluipende dikmaker in verborgen zit. In brood zit bijvoorbeeld vaak ‘dextrose’, wat een ander woord is voor suiker.

Door de vele gezonde snacks en tussendoortjes in het boek hoef je er niet bang voor te zijn dat je zondigt door middel van een vreetbui. De recepten zijn zo lekker dat je die reep chocola graag laat staan. Toch houdt Oscar Helm er rekening mee dat je af en toe zondigt en dat je ondanks dat toch je streefgewicht haalt.

Afslankreceptenbijbel review

Wetenschappelijke onderbouwing

Oscar Helm geeft aan dat zijn aanpak gebaseerd is op wetenschappelijke inzichten. Hij heeft ook een academische achtergrond.

Zo legt hij aan de hand van wetenschappelijke feiten bijvoorbeeld uit waarom melk helemaal niet zo goed is als veel mensen denken. Maar weinig mensen weten bijvoorbeeld dat lactose, wat in melk zit, eigenlijk een soort suiker is. Ook blijkt dat osteoporose (botontkalking) vaker voorkomt in landen waar relatief meer melk gedronken wordt, zoals Nederland.

Ook heeft Oscar Helm zelf een eigen onderzoek gedaan. Hij heeft daarvoor 1328 mensen verzameld die het dieet uit de afslankreceptenbijbel gevolgd hebben en die vergeleken met standaard diëten. Daaruit blijkt dat beide soorten diëten aanvankelijk dezelfde resultaten hebben, maar er geen sprake is van een jojo-effect bij het volgen van een dieet uit de afslankreceptenbijbel (zie de grafiek aan het einde van dit artikel).

Sterker nog, het blijkt dat het afvallen gewoon doorgaat of zelfs nog sneller gaat naarmate er meer tijd verstrijkt. Gemiddeld vallen de deelnemers ongeveer 14 kilo af in de eerste 10 weken.

Mocht dit onderzoek je nog niet overtuigen, dan zit er maar 1 ding op en dat is het zelf uit te proberen.

Drie belangrijkste pluspunten

Je kunt blijven eten en hoeft jezelf niet uit te hongeren

Vaak mag je bij een streng dieet geen lekkere dingen meer eten. Dat maakt het dieet saai en eentonig. Het vraagt dan veel van je wilskracht. Hierdoor is het moeilijk om zo’n streng dieet vol te houden en is de kans groter dat oude gewoontes terugkomen.

In de afslankreceptenbijbel staan veel lekkere recepten die je gelukkig niet doen denken aan bijten op een houtje. Bij de recepten is het niet nodig om calorieën te tellen. Bij de recepten staat gemak voorop. Wanneer je de recepten een tijdje klaar hebt gemaakt zul je vanzelf merken dat je drang naar ongezond eten af zal nemen.

Stabiele bloedsuikerspiegel

Bij alle recepten staat centraal dat je lichaam niet direct een insuline piek zal krijgen na de maaltijd. Insuline zorgt er voor dat je vet opslaat. Daarom is het belangrijk je insuline level stabiel te houden tijdens het afvallen.

Stabiele bloedsuikerspiegel

De kracht van de afslankreceptenbijbel is dat je adviezen krijgt die je de rest van je leven kunt toepassen. Met dit boek investeer je dus in je toekomst. Het is geen tijdelijk dieet waarbij je even een verandering in je patroon aanbrengt en dan weer terug gaat naar je oude patroon.

Je krijgt inzicht in het samenstellen van maaltijden en welke combinaties je het best kunt vermijden.

Afslankreceptenbijbel review

Samenvatting

  • Het boek is makkelijk geschreven en leest lekker weg.
  • Het is zoveel meer dan een receptenboek. In dit boek kun je ook lezen Waarom bepaalde voedingsmiddelen goed zijn en andere niet. Ingewikkelde processen die zich afspelen in het menselijk lichaam worden in makkelijk begrijpbare taal uitgelegd. Bovendien bevat het boek een dieetplan dat je zelf kunt opstellen.
  • Er is voldoende variatie mogelijk. Dus of je nu bepaalde voorkeuren hebt of alles eet, er staat altijd wel wat bij dat je bevalt.
  • In de afslankreceptenbijbel staan 100 gerechten voor ontbijt, lunch en diner + tussendoortjes, toetjes en snacks.
  • Het belangrijkste is dat je met behulp van de gerechten niet alleen afvalt, maar ook jezelf op alle vlakken aan het voeden bent waardoor je algeheel gezonder wordt.
  • De focus ligt bij de afslank receptenbijbel niet alleen maar op afvallen. Er is veel aandacht voor het krijgen van een gezond en energiek lichaam in het algemeen. Het is dus veel meer dan een receptenboek.
  • Uit eigen onderzoek bleek dat de deelnemers gemiddeld ongeveer 14 kilo afvielen in de eerste 10 weken.

Afslank Receptenbijbel kopen (+ kortingslink)

Zoals je in deze review wel hebt kunnen lezen, ben ik dik tevreden over de ‘bijbel’ van Oscar Helm. Ik raad het boek dan ook van harte aan aan iedereen die af wil vallen.

Je hebt sowieso een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie, dus je loopt geen enkel risico op een miskoop.

Als je het boek wil bestellen met korting, klik dan op onderstaande link in de box. Je wordt dan automatisch naar de speciale kortingspagina geleid.

The post Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm: review en ervaringen. appeared first on Gezondsnel.nl.

Gezondsnel.nl


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor