Een auto verkopen kan op meerdere manieren. Welke is de beste?

Iedereen wilt natuurlijk de beste manier weten om je auto te verkopen. Wat de beste manier is hangt van je doel af. Voor de een betekent dit je auto verkopen voor veel geld en voor de ander zo snel mogelijk, en het liefst dezelfde dag nog. Je kunt je auto zonder gedoe verkopen, maar ook zelf voor verkoper spelen. De verschillende manieren brengen ieder voor- en nadelen met zich mee. Kijk snel welke methode bij jou past!

autoveiling-verkopen

Auto verkopen via een autoveiling

Voor wie niet weet wat een autoveiling is, leggen wij het even uit. Bij een autoveiling kun je de auto laten veilen. Bedrijven bieden op jouw auto. Het hoogste bod krijg je per telefoon of mail te horen. Het bod is normaliter vrijblijvend dus je bent niet verplicht om tot verkoop over te gaan. Accepteer je het bod, dan is de koop gesloten en heb jij de auto verkocht. Bij een veiling doe je geen zaken met particulieren maar met autobedrijven. Autobedrijven kopen snel een auto en bieden niet altijd de hoofdprijs, tenzij er flinke schade in het spel is, want dan krijg je er bij een autobedrijf vaak meer voor terug dan bij een particulier. Een voorbeeld van een gratis autoveiling is https://besteautobod.nl/

 

Verkopen via advertentiesite

veilinghamerIedereen is wel bekend met een advertentiesite. In Nederland is Marktplaats waarschijnlijk de meest bekende. Ook hier kun je een auto aanbieden. In tegenstelling tot de veiling moet je hier wel betalen om je auto aan de man te brengen. Daarnaast moet je jouw advertentie ook in de spotlights zetten, wat ook geld kost, want anders is hij zo weer ondergesneeuwd met andere advertenties.

Op een advertentiesite komen veel particulieren af en handelaren. Handelaren bieden je vaak onzin prijzen waar je in sommige gevallen net een fiets voor kunt kopen. Sommige mensen trappen erin dus daarom blijven ze het spelletje spelen. Particulieren kunnen wel een leuke prijs voor je auto teruggeven, maar snel verkopen doe je vaak niet omdat er een groot aanbod is en wanneer je niet investeert in de zogeheten spotlights, dan ben je redelijk snel onvindbaar.

Particulieren zijn ook niet de meest makkelijke kopers. Ze geven veel geld uit voor een nieuw privébezit en daar mag dan ook weinig aan mankeren. Zitten er iets te veel gebruikerssporen op, dan kijken ze vaak nog even verder. Voor jou betekent dat een hoop tijdverlies.

 

inruilen-autoInruilen van je voertuig

Je kunt er ook voor kiezen om je voertuig in te ruilen. Bij inruil koop je vaak wel een andere auto terug die ook meer kost dan die van jou opbrengt. Inruilen is handig wanneer je niet zonder auto kunt. Inruilen is eigenlijk omruilen met bijbetaling. De garage die jouw auto inruilt geeft in praktijk niet een heel hoge prijs terug, of speelt wat met de korting op de auto die je wilt kopen zodat het lijkt dat je toch een leuk bedrag terugkrijgt.

 

Inkopers en opkopers

De bovengenoemde methodes zijn veel gebruikt. Daarnaast heb je nog de auto opkoper of inkoper. Deze partijen opereren vaak alleen en kunnen geven minder voor je auto terug dan dat een veiling zou doen. Bij een veiling biedt je in een klap je voertuig aan bij duizenden inkopers, dus de kans dat je daar een hoger bod krijgt is ook vele malen groter.

Artikel Plaatsen


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor