Een elektrische scooter, is het de moeite waard?

Wat zijn de voordelen van een van deze kleine gemotoriseerde voertuigen voor het dagelijks leven? Is een elektrische scooter het echte alternatief voor het rijden door steden op korte afstanden?

Om deze vragen te beantwoorden, heb ik een week lang Helliot Boxes 01 gebruikt. Dit is een elektrische scooter waarvan de technische kenmerken als volgt kunnen worden samengevat: maximale snelheid van 25 km/u, autonomie van ongeveer 2 uur, maximaal gewicht van 120 kilogram en een motor met een vermogen van 350W.

Op basis van

De elektrische scooters, als we een maximumsnelheid van 20 km/u in overweging nemen, moeten in voetgangerszones circuleren en nooit op de weg. Dit is goed en slecht, we zien het:

– Meer veiligheid en veelzijdigheid. Verhuizen met een elektrische scooter op een weg is een groot risico voor degenen die het dragen. Voertuigen rijden op aanzienlijk hogere snelheden en het risico van ongevallen in de verschillende manoeuvres is zeer hoog. Het gebruik ervan door voetgangerszones zoals trottoirs is veiliger voor het skater. Plus, veelzijdiger.

– Het kan een beetje gevaarlijk zijn voor de voetganger. Hoewel het moet worden vervoerd in voetgangerszones, moet het altijd met grote zorgvuldigheid worden uitgevoerd. Een scooter die met een hogere snelheid rijdt dan gebruikelijk kan gemakkelijker een ongeval met voetgangers veroorzaken. Of het nu een elektrische of conventionele scooter is.

Om deze redenen komen we tot de conclusie dat: steden zijn niet voorbereid op deze nieuwe voertuigen. In het geval van de Spaanse hoofdstad zijn er weinig fietspaden en wegen aangelegd voor het verkeer van elektrische voertuigen, waardoor de schaatsers voorlopig gedwongen worden om op de trottoirs samen met de rest van de voetgangers te rijden.

De meeste steden zijn nog niet klaar om elektrische scooters of andere soortgelijke producten te hosten. Dit gebeurt niet in steden zoals Sevilla of Valencia, waar fietspaden in overvloed aanwezig zijn. Dankzij de fietspaden kunnen schaatsers en fietsers met dezelfde veiligheid als een voetgangersstrook rijden zonder dat ze andere voetgangers storen of ongelukken veroorzaken. De veiligheid van een elektrische scooter is altijd afhankelijk van de door elke stad aangeboden pistes en vooral van de voorzichtigheid van de skater.

Daarnaast biedt het gebruik van een elektrische scooter voor frequente reizen een aantal voordelen. We benadrukken het voordeel dat we in de loop van de tijd winnen. Het is natuurlijk sneller dan lopen en, afhankelijk van de route, ook sneller dan de combinatie van reizen met de auto en het vinden van een parkeerplaats.

Het is ook milieuvriendelijk: het wordt alleen aangedreven door elektriciteit, die geen schadelijk gas in de atmosfeer uitstoot. En de autonomie, hoewel afhankelijk van elk model, is meestal voldoende voor de meeste dagelijkse reizen. In ieder geval was het in het geval van de Helliot Boxes 01 dat ik heb getest.

Zoals we in het begin al zeiden, is het grootste voordeel van alles veelzijdigheid. U hoeft niet te parkeren, u kunt het overal mee naartoe nemen en opladen met elk conventioneel stopcontact, alsof het een telefoon is.

Is het dan een geldige oplossing om vaak te verhuizen? Ja, maar met nuances. Wanneer voorzichtigheid in acht wordt genomen of de stad wordt voorbereid, zoals in het geval van Valencia of Sevilla, is een elektrische scooter een uitstekende oplossing.
Tot slot kunt u bij Helliot Bikes’ online fiets- en elektrische scootershop terecht. Het model dat ik heb gebruikt is beschikbaar in deze link.

Tot morgen met meer informatie over uw favoriete sport!

The post Een elektrische scooter, is het de moeite waard? appeared first on Artikel Marketing – Gratis SEO Artikel Plaatsen.

Artikel Marketing – Gratis SEO Artikel Plaatsen


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor