Fietsdag

Dit is een van de belangrijkste dagen voor iedereen die zich bekommert om het milieu en de kwaliteit van het leven.

In de maand september zijn veel steden in Spanje gevuld met fietsen, waar burgers graag wandelen en een paar dagen doen wat wij het leukst vinden: fietsen.

Bike Day is een klein (en groot) eerbetoon aan dit schone voertuig, zo vertederend voor jong en oud. In dit geval is het de bedoeling om met de fiets de straat op te gaan en een wandeling door de stad te maken met onze vrienden of familie, en tegelijkertijd het gebruik van dit voertuig als vervoermiddel binnen de stad te claimen.

We hebben het niet over een wedstrijd. In Valencia is het bijvoorbeeld een wandeling van 7,5 kilometer door de meest karakteristieke straten van de stad op een dag van gezelligheid en plezier.

Van oudsher wordt de Wereldfietsdag op 19 april over de hele wereld gevierd om het gebruik van deze vervoersmiddelen aan te moedigen, de aandacht te vestigen op de rechten van fietsers en de voordelen ervan voor zowel de gezondheid als duurzame mobiliteit te benadrukken.

De datum verwijst naar 19 april 1943, toen Albert Hofmann in zijn laboratorium besmet raakte met een stof en zijn terugkeer naar huis per fiets beroemd zou worden vanwege de eerste gedocumenteerde ervaring van de psychotrope effecten van LSD.

En waarom is 3 juni de officiële dag?

Misschien op zoek naar een “minder zeldzame” oorsprong, heeft de Verenigde Naties 3 juni uitgeroepen tot Wereldfietsdag en op 12 april 2018 in New York City een resolutie aangenomen tijdens de 72e reguliere zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

De resolutie werd aangenomen bij consensus van 193 lidstaten. In deze verklaring worden alle lidstaten en relevante belanghebbenden uitgenodigd om onder meer de Wereldfietsdag te vieren en te promoten.

Deze VN-verklaring is een erkenning van de bijdrage van de fiets aan de Sustainable Development Goals (SDS): volgens het document van de World Cycling Alliance en de European Cycling Federation zijn minstens 12 van de 17 SDS gerelateerd aan het dagelijks gebruik van de fiets.

Als u nog steeds niet over uw eigen fiets beschikt, kunt u deze nu al verkrijgen in de Helliot Bikes online fietswinkel. In deze winkel hebben ze ook elektrische scooters, een voertuig dat, zoals het gaat, ook uw dag kan krijgen.

We zijn terug op maandag, met meer informatie over uw favoriete sport.

The post Fietsdag appeared first on Artikel Marketing – Gratis SEO Artikel Plaatsen.

Artikel Marketing – Gratis SEO Artikel Plaatsen


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor