GHB verslaving onderschat?

Vanaf september ’11 is GHB officieel een harddrug. Dit weerhoudt de gebruiker echter niet tot het verminderen van de consumptie. De voor veelal bekende ‘’rape drug’’ is een bekende drug in de partyscene. Het aantal gebruikers en verslaafde groeit explosief. Dit komt met name doordat het relatief eenvoudig is zelf GHB te maken. De grondstoffen van GHB zijn legaal verkrijgbaar in winkels en op het internet. Hierbij komen de lage productiekosten die het GHB maken met zich meebrengt.

Het tegengaan van productie lijkt vrijwel onmogelijk omdat het gemaakt word van GBL (schoonmaakmiddel), NaOH (gootsteenontstopper) en gedestilleerd water. Het verbieden van verkoop op een van deze middelen zal leiden tot onvrede in deze sectoren. Er zijn teveel belangen mee gemoeid wanneer er restricties volgen op het aanschaffen van deze grondstoffen. Het tegengaan van GHB maken is dus tot nu toe een zeer lastig probleem.

Wanneer GHB zelf gemaakt word, is het nog maar de vraag of de kwaliteit van de drug hetzelfde blijft. Door een verkeerd recept of ruimte die niet steriel is kan de drug nog gevaarlijker worden.

GHB is zowel mentaal als lichamelijk verslavend. Vooral dit laatste is een zeer groot probleem. GHB word onderschat omdat het geen katereffect met zich meebrengt en onschuldig lijkt. Wanneer een gebruiker met regelmaat GHB tot zich neemt en daarna de dosering stopt, beginnen de problemen. Afkickverschijnselen treden zeer heftig en snel op. Bij een zware gebruiker kan het zelfs tot de dood leiden wanneer er niet eerst met geleidelijke stappen wordt afgebouwd.

ArtikelPlaats.nl
Project Runway All Stars season premiere recap: 'Made in Manhattan'
But the great thing about All Stars is that, as different as it is, it still feels very familiar. It's fun to watch characters you know and love (or hate) back on the small screen. So let's get to it… The designers get to introduce themselves with …
Read more on Entertainment Weekly


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor