Hoe moet je je aankleden in de winter?

Dankzij de nieuwste technologieën die de laatste jaren in de textielindustrie zijn ontwikkeld, is sporten als de weersomstandigheden minder gunstig zijn niet ingewikkelder dan het kiezen van de apparatuur die u moet dragen.

We weten allemaal dat kou een fenomeen is dat in strijd is met onze fysiologie en we kunnen het niet analyseren aan de hand van unieke waarden. Het getal van de thermometer is slechts een benadering, want wat echt belangrijk is, is de thermische sensatie, die wordt vastgesteld, naast de temperatuur, door andere factoren zoals windsnelheid, vochtigheid of de aanwezigheid van zonlicht op onze routes.

Laten we het hebben over thermoregulatie

Als het gaat om thermoregulatie. We hebben het over het lichaam mechanisme waarmee ons vasculaire systeem, het veranderen van de bloedstroom, bereikt dat de lichaamstemperatuur stabiliseert rond 36-37 graden. Kleding wordt een essentiële ondersteuning voor onze thermoregulerende capaciteit, maar we moeten een aantal duidelijke concepten hebben om fouten in onze sportuitrusting te voorkomen:

Kleding genereert geen warmte. Op enkele hoogtechnologische uitzonderingen na, is het enige wat we met weefsels kunnen bereiken het isoleren van onze huid van externe stoffen.

De elementen die onze eigen fysiologie aanvallen zijn twee grondbeginselen:
temperatuur en vochtigheid. Ons sportteam moet helpen tijdens de sessie om de negatieve gevolgen van deze twee factoren te voorkomen.

Er zijn andere variabelen die nog belangrijker zijn dan de temperatuur zelf: de wind en de aanwezigheid van direct zonlicht zijn bepalend voor de thermische sensatie die we hebben.

Nou, ik kleed me als een ui…..

Je hebt de gelaagde jurk al talloze malen gehoord, met de uientheorie als belangrijkste argument. Ik bedoel, het is een halve waarheid die je in gedachten moet houden bij het aankleden, maar je hoeft niet gek te worden met lagen kleding.

Er moet ook een onderscheid worden gemaakt tussen het bovenlichaam en het onderlichaam: meestal wordt op de benen een stuk gereedschap gebruikt dat, door zijn eigen samenstelling, ten minste twee lagen weefsel bevat. Dus laten we eens kijken naar de romp en armen.

Stel je een taart voor: vulling, deeg en deksel.

Eerste laag (de vulling): we hebben het over de kledingstukken die direct op onze huid worden bevestigd. Ze moeten strak zijn, waarvoor het noodzakelijk is dat ze gemaakt zijn met elastische stof. Zij moeten aan twee basisvoorwaarden voldoen: zij moeten een eerste isolerende laag vormen die de hete luchtmoleculen vasthoudt en tegelijkertijd het overtollige vocht van de huid zelf naar de buitenkant van het weefsel stuurt.

Tweede laag (de massa): we hebben apparatuur nodig die is vervaardigd met een stof die een hoge capaciteit heeft om hete lucht vast te houden, op deze manier bouwen we een barrière die voorkomt dat ons lichaam de temperatuur aan de buitenkant “geeft”.

In dit geval, de meest geschikte stof is wat bekend staat als polaire fleece en de meest geschikte voor fietsen wordt genoemd microfleece, waarvan de dikte is zeer klein, zodat het past zich goed aan onze anatomische profiel en laat transpiratie (eliminatie van bevochtigde lucht) naar buiten.

Derde laag (het deksel): de belangrijkste taak is om te voorkomen dat koude of vochtige lucht onze huid binnendringt en om de afvoer naar buiten te regelen van overtollige vochtigheid en temperatuur geproduceerd tijdens de meest intensieve fasen van de oefening.

De definitieve oplossing in stof is de moderne microporeuze vellen die zich aan de stoffen hechten. Dit is een barrière vol kleine gaatjes waar slechts een zeer beperkte hoeveelheid lucht doorheen stroomt, maar wanneer er een laag warme en vochtige lucht (zweet) in de stof wordt geproduceerd, wordt er osmose geproduceerd die erin slaagt deze te elimineren, waardoor er, samen met onze huid, een zo laag mogelijke vochtigheidsgraad ontstaat.

Nu je weet hoe je je klaar moet maken voor de winter, kun je je fiets meenemen, of het nu een racefiets, mountainbike of stadsfiets is. Wij raden u aan een kijkje te nemen in de Helliot Bikes online fietsenwinkel. Waar u moet kiezen uit verschillende fietsen in verschillende kleuren.

Tot morgen!

The post Hoe moet je je aankleden in de winter? appeared first on Artikel Marketing – Gratis SEO Artikel Plaatsen.

Artikel Marketing – Gratis SEO Artikel Plaatsen


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor