Hulp bij stoppen met roken

Er zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar. Zo bestaan er medicijnen die het stoppen kunnen vereenvoudigen. Daarnaast zijn er diverse manieren om begeleiding te krijgen.

Wanneer je wilt stoppen met roken is de kans op succes het grootst als je gebruikt maakt van zowel medicijnen, als professionele begeleiding. Deze combinatie wordt vergoed door de zorgverzekering.

Medicijnen
Medicijnen vergroten de kans om te stoppen met roken, maar het is geen magisch zalfje dat alle zorgen als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent om te stoppen met roken.

Nicotinevervangers
Nicotinevervangers zijn verkrijgbaar in de vorm van pleisters, kauwgum en tabletten en hebben het meeste effect bij mensen die meer dan vijftien sigaretten op één dag roken, maar worden al aangeboden bij een gemiddelde van tien sigaretten per dag of meer. De kans op stoppen wordt bevorderd door professionele begeleiding, de succeskans wordt hierdoor twee keer zo groot. Er bestaan verschillende doseringen voor nicotinevervangers. De nicotinevervangende middelen zijn echter zonder doktersrecept verkrijgbaar, omdat zij weinig risico op bijwerkingen met zich meedragen. De keuze voor een van de beschikbare nicotinevervangers kan worden gemaakt op basis van persoonlijke voorkeur, de prijs en de mogelijke bijwerkingen. De werking is gelijk.

Alternatieve medicijnen
Er zijn medicijnen op de markt die helpen om ontwenningsverschijnselen te verminderen en kunnen de trek in roken verkleinen. De drie onderstaande medicijnen kunnen bijwerkingen hebben zoals misselijkheid, een droge mond, hoofdpijn, duizeligheid en slaapstoornissen. Daarnaast hebben ze alle drie individuele bijwerkingen. Geen van deze middelen wordt momenteel bestempeld als het beste medicijn.

Elektrisch roken
Het roken van een elektrische sigaret kan ook uitkomst bieden. Met zo’n sigaret kan je kiezen tussen damp met of zonder nicotine en voorkom je dat je schadelijke stoffen binnenkrijgt.

Rubrieker.nl – Artikel marketing
Kim Kardashian gaat er he-le-maal anders uitzien in 2015
… getuige deze foto, waardoor er dan uiteindelijk niets echt verandert en er – in tegenstelling tot optie twee – niks valt te lachen. Voordeel is dan wel dat Kim de rimpels buiten de deur houdt en circa negentig procent van Kims kast gewoon intact …
Read more on ELLE Magazine


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor