Stoeltrapliften en Trapliften

Stoeltrapliften en Trapliften

Uw wensen staan centraal
Blijven wonen in je eigen huis, in je vertrouwde omgeving. Dat is de wens van veel mensen, ook als het traplopen minder goed gaat. 

Perfecte oplossing
Voor tienduizenden mensen hebben wij ervoor gezorgd dat hun trap geen probleem meer is. En vaak horen we achteraf: "Wat een perfecte oplossing, had ik het maar eerder gedaan"! De keuze voor een traplift was voor hen de stap naar meer comfort, zelfstandigheid en een fijner leven.


Ervaren en deskundig
Wij hebben meer dan een eeuw ervaring in de ontwikkeling en productie van liften. Sinds 1962 maken wij al trapliften, daarmee zijn we de oudste Europese trapliftenfabrikant. Voor elke trap hebben wij de optimale lift. Topkwaliteit én de mooiste oplossing voor uw huis.

Deze site vertelt u over het gemak van een stoeltraplift.

 

Stoeltraplift
We worden alsmaar ouder en we willen op latere leeftijd toch graag thuis blijven wonen. Vaak is het zo dat, met het verstrijken van de jaren, de trap nemen niet meer zo vanzelfsprekend is. Wie zijn bewegingsvrijheid niet wil laten beperken en zelfstandig wil blijven wonen, kan dan opteren voor de installatie van een stoeltraplift.Net zoals iedereen, gebruikt u wel eens een lift om naar een andere verdieping te gaan. Waarom zou u thuis dan geen lift laten monteren en lekker in de vertrouwde omgeving blijven wonen? Er bestaan verschillende typen trapliften afhankelijk van het soort trap waarop ze geïnstalleerd dienen te worden. Bij de aanschaf van een traplift is het belangrijk om een aantal zaken in acht te nemen. Stel jezelf de vraag of de stoel al dan niet draaibaar of opvouwbaar is. Is de traplift uitgerust met elektronische of mechanische remmen? Is de motor luidruchtig? Is de traplift makkelijk te bedienen? Zijn er veiligheidssensoren en een infrarode afstandsbediening voorzien? Ook de compactheid en de voedingsbatterij verdienen de nodige aandacht. Onze rechte traplift brengt u comfortabel en moeiteloos over de trap naar boven en beneden.De installatie van een traplift kan een aantal dagen in beslag nemen en hangt af van het type trap waarover je beschikt.

Huislift
Wat vroeger sciencefiction leek, is in een toenemend aantal woningen al een feit. Hoewel het een zware investering vereist, stijgt de vraag naar huisliften in ons land. Redenen hiervoor zijn niet ver te zoeken: meer comfort en veiligheid zijn de voornaamste beweegredenen om een huislift te installeren. Wie denkt om een lift in zijn woning te integreren, moet tijdens de ruwbouwwerken al de nodige voorzieningen treffen. In een later stadium kan de lift nog altijd geplaatst worden. Wat er nu nodig is om een lift in je huis te integreren? Eerst en vooral moet de architect in het ontwerp een schacht, met bovenaan een uitloop, en een machinekamer voorzien. Daarnaast moet de nodige aandacht uitgaan naar de nutsvoorzieningen en leidingen. Elke wijziging van de bouwlocatie dient op kosten van de klant te worden uitgevoerd vóór de levering van het materiaal en volgens de instructies van de fabrikant, samen met de voorziening van een eigen voeding tot het aansluitpunt van de unit; kabelgrootte min. 2,5 mm² met thermische automaatzekering van 16A en gevoeligheid 30 mA, met een aardkabel van min. 2,5 mm ². Verder dient de klant ter voorkoming van onbeklede kabels een 50 mm buis vanaf de voeding tot aan één van de uiteinden van de geleiderail aan te brengen. Mogelijke bouwkundige afwijkingen en discrepanties ten opzichte van de opdracht waardoor de installatie vertraagd/bemoeilijkt wordt, komen voor rekening van de klant. NB De klant is aansprakelijk voor de sterkte van de dragende muren, verdiepingsvloeren en overige bouwkundige constructies..

  • Drukgevoelige veiligheidspanelen die voorkomen dat de lift botst met eventuele obstakels op de trap. Deze bevinden zich rondom de voetensteun en op de boven- en onderkant van het onderstel.
  • Limiet sensoren - die ervoor zorgen dat de stoellift altijd in de correcte positie stopt.
  • Elektronische en mechanische remsystemen - elimineren de mogelijkheid op een ongecontroleerde afdaling.
  • Vergrendelbare batterijschakelaar.
  • Aangedreven door 24 Volt batterijen - geen kans op een elektrische schok.


| Home | Waterlekdetectie | camera bewaking | vakantiesite | Lenen online | Autoshop | Pleisterwerken | Ondervloer | Energie zuinig | Trapliften |

Stoeltrapliften Niet gevonden wat je zocht?