Vakantie in Valkenburg

Heeft u wel eens overwogen om op vakantie te gaan in Zuid-Limburg? Valkenburg is een klein stadje aan de Geul in Zuid-Limburg, waar vele mogelijkheden zijn om in alle rust van uw vakantie te genieten en tegelijkertijd te genieten van een bezoek aan het mooiste stukje van Nederland. Op deze pagina vind u informatie over activiteiten die u in Valkenburg kunt ondernemen.

Mergelgrotten

De mergelgrotten zijn een van de belangrijkste attracties die Valkenburg te bieden heeft. Tijdens de kerstvakantie kunt u hier een kerstmarkt bezoeken. De rest van het jaar heeft u de mogelijkheid de grotten met een treintje of te voet te bezoeken. Het is ook mogelijk een heuse mountainbike toch te maken door een van de vele mergelgrotten.

Lasergamen of paintballen in de grotten

In een van de vele mergelgrotten heeft u de mogelijkheid met een groep te gaan paintballen of lasergamen. In de grot zijn zowel kleine als grote ruimtes te vinden, evenals smalle gangen waar u zich kunt verstoppen. Zeker een bezoekje waard dus.

Kabelbaan en rodelen

De kabelbaan van Valkenburg brengt u de beruchte Cauberg op. Vanuit de top van deze berg kunt u vervolgens naar beneden rodelen. Vanaf de top van de Cauberg heeft u een geweldig uitzicht. Hier kunt u ook Holland Casino en Thermen 2000 vinden.

Uit eten gaan in Valkenburg

Valkenburg heeft een prachtige centraal gelegen weg die aan weerskanten wordt omringd door vele restaurants en barretjes. Wanneer u uit eten gaat in Valkenburg moet u zeker niet vergeten de Limburgse specialiteiten zoals asperges te komen proeven. Restaurants in Valkenburg laten u graag kennismaken met deze Limburgse lekkernijen en de bourgondische levensstijl die de Limburgers er op na houden. Wanneer u op zoek gaat naar restaurants moet u niet vergeten op verschillende restaurant websites de beoordelingen te controleren. Vergeet niet zelf ook een recensie over uw restaurantbezoek te schrijven.

Promoot Het Hier!


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor