WordPress als webshop

WordPress is een geweldig Content Management Systeem (CMS) waarmee zelfs iedere leek zelf een website kan maken. Zou het niet handig zijn als je op een zelfde soort manier ook je webshop kunt bouwen?

Dit kan gelukkig, dankzij de (gratis) WooCommerce-plugin van WooThemes. Deze plugin werkt met vrijwel ieder WordPress-thema (al is het natuurlijk mooier om een thema speciaal gemaakt voor WooCommerce te kopen) en is zeer flexibel. Met de vele beschikbare plugins is het ook mogelijk om betaalmethoden als iDEAL, PayPal en meer te integreren.

Thema’s

Voor WooCommerce zijn veel thema’s beschikbaar. Het beste kun je kiezen voor een thema van WooThemes zelf, zij hebben immers de WooCommerce-plugin ook gemaakt en zo weet je zeker dat alles perfect samenwerkt.

Vind je de thema’s van WooThemes niet mooi of ben je op zoek naar iets anders? Ook op de meest bekende website voor “Premium WordPress thema’s” (ThemeForest) zijn er heel veel thema’s beschikbaar die WooCommerce ondersteunen of zelfs speciaal gebouwd zijn voor WooCommerce.

Plugins

Voor WooCommerce zijn er natuurlijk ook veel plugins beschikbaar. Sommigen zijn gratis, andere plugins kosten een paar tientjes. Heb je bijvoorbeeld een Mollie-account en wil je dat je klanten met iDEAL kunnen betalen in je WooCommerce-webshop? Hiervoor is een plugin beschikbaar (ongeveer $ 50).

Meer

De mogelijkheden met WooCommerce zijn oneindig. Zo kun je gemakkelijk BTW-tarieven instellen, verzendkosten per product bepalen, kortingscodes aanmaken, bestellingen afhandelen of weigeren én zelfs je voorraadbeheer doe je vanuit WooCommerce.

Ook de verzendtijd kun je per product invoeren.

WooCommerce in het Nederlands

WooCommerce is ook vertaald naar het Nederlands. Je kunt hiervoor de plugin “WooCommerce_nl” installeren (naast je WooCommerce-plugin, dus niet in plaats van) en vrijwel alles is direct vertaald. Uiteraard kan het wel zo zijn dat je WordPress-thema dan nog wat zaken in het Engels heeft staan.

Voor meer informatie over WordPress-webshops met de WooCommerce-plugin, neem eens een kijkje op WordPress Lounge.

Artikelcentrale.nlArtikelcentrale.nl
"Cocu heeft bij de fans van PSV een stuk minder krediet dan vorig jaar"
30 September 2014 om 09:24 – Phillip Cocu zal dit seizoen moeten bewijzen dat hij de juiste trainer is voor PSV. De Eindhovenaren eindigden vorig seizoen op een teleurstellende vierde plaats en staan momenteel weliswaar bovenaan in de Eredivisie, maar …
Read more on Soccernews.nl


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor