Zo ga je om met lichtinval in huis

Je kunt de sfeer in een ruimte maken of breken met je raamdecoratie. Verschillende raamdecoraties laten namelijk weer verschillend soort licht door. Heb je een mooi groot raam, maar hang daar een donker, haas geen licht doorlatend gordijn voor, dan gaat dat ten koste van de sfeer waar wel potentie voor was. Denk daarom goed na voordat je raamdecoratie bestelt.

Kleine ruimte

Heb je weinig ruimte om mee te werken, dan is het van belang dat je het met zorg aankleed. Kijk ook goed naar de lichtinval: is het een kleine donkere ruimte of juist een hele lichte ruimte? In dat laatste geval heb je geluk, want dan oogt de ruimte direct ruimtelijker. Mits je de juiste raambekleding gebruikt! Gebruik in kleine ruimtes nooit te veel verschillende kleuren, maar houd het rustig. Hierdoor oogt de ruimte groter dan hij daadwerkelijk is. Kijk dus naar de kleur op de muren en probeer de raambekleding hierop aan te passen. Laat die bloemetjesgordijnen en andere drukke prints even links liggen. Hoewel je een kleine ruimte hebt, kun je het beste wel werken met lange lijnen en dus gordijnen tot de grond vanaf een zo hoog mogelijk punt. Op die manier creëer je juist hoogte.

Verlichting

Verlichting is een onderschat onderdeel van je interieur. Het is een grote factor als het gaat om een ruimte groter te laten lijken en sfeer te creëren. Doe dat met behulp van alle soorten lampen die je door de woonkamer verspreidt: creëer hoogte door hanglampen op te hangen aan het plafond, diepte door gebruik te maken van wandlampen en gezelligheid door kaarsen, spotjes en staan lampen. Overdag kun je gebruik maken van goede raamdecoratie Ga wel voor een licht doorlatende variant. Op die manier kun je nog wel zo lang mogelijk genieten van het licht dat heel zacht binnenvalt, maar heb je wel de privacy die je wilt.

Artikel online
Converse Chuck Taylor AllStars Hi 1970′s Woven Textile
Ik schrijf wel vaker over het feit dat het knap is dat de All Star van Converse een schoen is die zichzelf blijft uitvinden. Het model is al 100 jaar oud, maar nog steeds verschijnen er nieuwe versies. Dit keer is het de Chuck Taylor 1970 Hi Woven …
Read more on Mixed Grill


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor