2015.01.16_10898_Delft_IRM 8670

Image:

Author:
rcbrug
Description:
De omloop van molen De Roos leent zich behalve voor de meer klassieke birds-eye views zoals van de staaltrein die ik gisteren liet zien ook voor creatiever werk. In de vroege ochtend, het is nog maar net licht, van 16 januari passeert IRM 8670 de molen.
Van de molen is het deel boven de omloop gerestaureerd wat bij een bezoek aan de molen goed te zien is aan de frisse staat van het metsel- en met name het voegwerk, hier links in beeld. Het onderste deel van de molen daarentegen kan een flinke restauratie nog goed gebruiken. Een kleine donatie hiervoor wordt door de mensen van de molen bij een bezoek aan dit prachtige uitzichtplatform gewaardeerd.
Links in beeld kijkt de Oude Kerk mee. De oplettende kijker zal verder zien dat op de Phoenixstraat een groot aantal hulpdiensten samen zijn gekomen. Geen ongeval echter, maar een oefening bij de spoortunnel en de bijbehorende nooduitgang die hier naar boven komt. ‘Zeg, heb jij hier een sleutel van?’ ving ik nog net op toen ik er langs liep. Fijn dat er flink geoefend is.
Views:
3735
tags:
molen, windmill, De Roos, Delft, luchtspoor, viaduct, spoorviaduct, tunnel, spoortunnel, IRM, 8670, Oude Kerk, Phoenixstraat

Source