Anxiety is the dizziness of freedom

Image:

Author:
Peter Jaspers (sorry, less time to comment)
Description:
Landgoed de Utrecht is een ca. 2500 hectare groot landgoed ten zuiden van het dorpje Esbeek in de gemeente Hilvarenbeek. Het landgoed dankt zijn naam aan de levensverzekering-maatschappij De Utrecht, die later onderdeel werd van AMEV, en inmiddels via een tussenstop bij het Belgisch-Nederlands bank- en verzekeringsconcern Fortis eigendom is van ASR Verzekering NV. Het bedrijf ontgon vanaf 1898 de uitgestrekte heidevelden op grote schaal. Op 25 mei 1899 werd een begin gemaakt met het ontginnen van de eerste 700 hectare. Omstreeks 1920 kreeg de verzekeringsmaatschappij ook oog voor de natuurwaarden van het terrein, waardoor een deel van het terrein onontgonnen bleef. Het bos bestaat voornamelijk uit grove den, douglas en Europese lariks. Tot de belangrijke natuurterreinen op het landgoed behoort het dal van de Reusel, die hier meandert. De eigenaar van het landgoed heeft dit, met uitzondering van een aantal kwetsbare natuurterreinen, opengesteld voor publiek. Sinds november 2011 is de Flaestoren geopend. Een uitkijktoren van 24 meter hoog tussen de Flaes en het Goorven. Vanaf dit markante uitkijkpunt heb je een schitterend uitzicht over Landgoed de Utrecht en in het bijzonder het Flaes- en Goorven.
Views:
13563
tags:
2014, epl1, dutch, fence, fenced, frompeterj©, hff, holland, lightroom, mft, netherlands, olympus, zuiko, LR, m4/3, 9-18 mm., happy fence friday, fenced friday, fence friday, fences, B&W, black and white, black&white, 500×500, square, perspective, spiral, tower, estate, de utrecht, landgoed, asr, amev, brabant, noord brabant, esbeek, goorven, flaesven, reusel, hike, north brabant, ies, heath, woods, torsion, silver efex pro, fortis, POV

Source