Persoonlijke leningenWaar je op moet letten als je een persoonlijke lening wilt afsluiten.

Bekijk de volledige vergelijking op:

Goedkope leningen

Ik heb de rentes en voorwaarden van alle persoonlijke lening aanbieders verzameld en geanalyseerd. In deze video leg ik uit waar je op moet letten en hoe je de beste voorwaarden krijgt tegen de beste rente.

Eerst moet je bepalen hoeveel geld je wilt lenen. Aanbieders publiceren lagere rentes als je meer leent, maar het is verstandig zo min mogelijk geld te lenen en dat zo snel mogelijk terug te betalen. Kies je voor een korte looptijd dan heb je een hoger maandbedrag, maar betaal je in totaal de minste rente. Een lange looptijd lijkt aantrekkelijk omdat je dan een lager maandagbedrag hebt, maar zoals ik in de video uitleg betaal je dan in totaal veel meer rente.

Vervolgens moet je rekening houden met de acceptatiecriteria. Die verschillen per aanbieder. Leningverstrekkers kijken niet alleen naar het bedrag dat je wilt lenen, maar ook naar je persoonlijke situatie en doen altijd een BKR check.

Op basis van je persoonlijke risicoprofiel krijg je een rente aanbod. Er is in Nederland maar één aanbieder die voor iedereen dezelfde rentes rekent. De rest publiceert vanaf rentes, die fors hoger kunnen uitvallen als je kredietscore lager is.
Tot slot zijn er vier aanbieders die standaard een overlijdensdekking bieden. Dit houdt in dat je lening tot een bepaald bedrag wordt kwijtgescholden bij overlijden. Deze aanbieders rekenen wel iets hogere rentes. Maar het is een aantrekkelijke voorwaarde en het overwegen waard.

http://www.geldreview.nl biedt vergelijkingen die je helpen met het maken van slimme financiële keuzes.